Laser hernia verwijdering beoordelingen

We hebben vastgesteld dat YouTube op je netwerk wordt geopend via een niet-geregistreerde applicatie van derden.
Het gebruik van dergelijke applicaties kan leiden tot negatieve gevolgen, waaronder de installatie van malware, ongeautoriseerde toegang tot uw gegevens en een snel leegraken van de batterij..

Gebruik de officiële YouTube (Android of iOS) en YouTube Go-apps. Niet-geverifieerde apps moeten van uw apparaat worden verwijderd.

Voer de onderstaande verificatiecode in om terug te keren naar YouTube.

Verwijdering van een hernia van de lumbale wervelkolom met een laser: prijs en effectiviteit van behandeling

Hernia-schijf is een veel voorkomende pathologie. Het wordt gekenmerkt door schade aan de tussenwervelschijf, verplaatsing van de inhoud van de schijf buiten de wervelruimte. Bij de meeste patiënten veroorzaakt het rugpijn. Laserverwijdering van een hernia van de wervelkolom - een effectieve manier om pathologie te bestrijden.

Hernia-lokalisatie en symptomen

Een hernia ontstaat wanneer een schijf degeneratieve veranderingen ondergaat en het kraakbeen zijn elasticiteit en mobiliteit verliest. Dit leidt tot vervorming van de annulus fibrosus, een bestanddeel van de tussenwervelschijf. Een breuk en verplaatsing van de nucleus pulposus is ook mogelijk. Wanneer de kern door de openingen in de ring wordt geperst, begint deze op de zenuwuiteinden van het ruggenmerg te drukken. Dit veroorzaakt ondraaglijke pijnaanvallen bij patiënten, beperkt hun activiteit en leidt tot verstoring van de werking van de bekkenorganen..

Hernia van de lumbosacrale wervelkolom is de meest voorkomende pathologie. Manifesteert bij 80% van de patiënten in de vorm van pijnlijke pijn in de onderrug, in de billen en onderste ledematen. Roept vaak een gevoelloosheid in de benen op.

Iets minder dan 20% is te wijten aan hernia van de cervicale wervelkolom. Pijn wordt opgemerkt in de nek, hoofd en schouders. In dit geval klagen patiënten over duizeligheid, oorsuizen, hoge bloeddruk, gevoelloosheid van de vingers.

Het zeldzaamste type spinale hernia is de pathologie van het thoracale gebied (ongeveer 1%). Het wordt gekenmerkt door hevige pijn op de borst die niet kan worden verlicht door hartmedicatie..

Lasertherapie

De techniek van laserdamping voor hernia tussenwervelschijven bestaat uit het inbrengen van een speciale geleidingsnaald door de schijf te prikken en een laserlichtgeleider door de naald te halen. Door deze vezel stroomt een stroom van energie, die de schijfvloeistof omzet in damp. De intradiscale druk neemt af naarmate stoom de schijf via de naald verlaat. De schijf krimpt en keert terug naar zijn plaats.

Een andere methode om een ​​hernia met een laser te beïnvloeden, is laserreconstructie. Het verschilt van verdamping doordat de correctie plaatsvindt door moxibustie. Dit verwarmt de schijf en stimuleert de ontwikkeling van het kraakbeen.

Behandeling van een hernia met een laser leidt tot het verwijderen van wallen, vermindert de druk op de zenuwuiteinden, wat leidt tot pijnloze mobiliteit van de wervelkolom.

Vóór de procedure is anesthesie vereist. Hiervoor wordt het operatiegebied op het gebied van introductie van de geleidernaald behandeld met een antisepticum en wordt een laag-voor-laag injectie van een verdovend middel uitgevoerd tot de volledige diepte van de zachte weefsels. Soms wordt, indien nodig, spinale anesthesie gegeven.

Indicaties en contra-indicaties

Algemene indicaties voor het verwijderen van laserhernia voor alle delen van de wervelkolom:

  • intense pijn in de rug (nek en onderrug) die uitstraalt naar andere delen van het lichaam;
  • schending van gevoeligheid in de ledematen;
  • bewegingsbeperking;
  • hernia grootte tot 6 mm;
  • de leeftijd van de patiënt is maximaal 55 jaar;
  • gebroken gebied van de tussenwervelschijf.

Voor hernia van de lumbosacrale wervelkolom zijn indicaties voor laserverwijdering ischias, belemmerde bewegingen van de onderste ledematen, urineweg- en ontlastingsstoornissen.

Laserbehandeling van cervicale hernia is geïndiceerd voor gedeeltelijk verlies van motorische functies van de bovenste ledematen, duizeligheid, misselijkheid, braken.

Contra-indicaties voor deze methode van herniabehandeling:

  • cardiovasculaire insufficiëntie;
  • acuut myocardinfarct en beroerte in de acute periode;
  • aritmie;
  • de patiënt is ouder dan 55 jaar;
  • ernstige vorm van osteochondrose;
  • laesies aan het ruggenmerg;
  • lever- en nierfalen;
  • auto-immuunziekten;
  • actief ontstekingsproces in het lichaam;
  • infectieuze huidlaesies op de prikplaats.

In sommige gevallen, met contra-indicaties voor blootstelling aan laser, schrijft de arts conservatieve behandeling voor. Na een tweede onderzoek schrijft de arts de laatste, meest geschikte behandelingsoptie voor..

Voorbereiding voor laser hernia verwijdering

Het verwijderen van een hernia met een laser wordt alleen voorgeschreven na overleg met een neurochirurg en een uitgebreid onderzoek. Voor een goed uitgevoerde procedure zijn nauwkeurige gegevens over de grootte en locatie van de pathologie nodig. De enquête omvat:

  • consulten van een therapeut, anesthesioloog;
  • laboratoriumtests van urine en bloed, inclusief suiker;
  • elektrocardiogram;
  • MRI, CT;
  • radiografie.

Ook getest op hiv en syfilis.

Kenmerken van therapie

Verlichting na laser verwijdering van een hernia vindt al binnen 2-3 dagen plaats. Er zijn echter gevallen van verergering van de ziekte tijdens deze periode. De behandeling verloopt correct, aangezien de afweermechanismen van het lichaam zijn geactiveerd. De kenmerken van deze behandelmethode zijn onder meer:

  • versterking van de lokale immuniteit na blootstelling aan laser;
  • de operatie duurt enkele maanden;
  • de procedure duurt 5 tot 30 minuten.

Verdamping en reconstructie worden geclassificeerd als minimaal invasieve blootstellingsmethoden, wat het voordeel van de procedure is.

Revalidatie- en herstelproces

Na de operatie, uitgevoerd met behulp van een laser, kan de patiënt 's avonds opstaan, in de regel wordt hij de volgende dag ontslagen. Hij moet nog enige tijd de basisaanbevelingen volgen van een neurochirurg, neuroloog, therapeut, voedingsdeskundige en specialist in therapeutische gymnastiek. Naast medicijnen uit de niet-steroïde groep, schrijven artsen voor:

  • een verbod op alle fysiotherapieprocedures, behalve resorptietechnieken;
  • weigering van fysieke oefeningen en lessen in het zwembad gedurende een maand;
  • u mag de wervelkolom niet belasten met zwaar lichamelijk huishoudelijk werk, vooral niet met gewichten;
  • het dragen van een korset dat de beweging beperkt.

Na 2 maanden is een vervolgbezoek aan de behandelende arts vereist, aangezien gedurende deze periode het proces van het organiseren van de annulus fibrosus wordt voltooid en de vereiste druk in de schijf wordt hersteld.

De aanvankelijke herstelperiode kan 2 tot 5 dagen duren. De patiënt keert na twee weken terug naar het gebruikelijke regime, waarbij hij zich beperkt in bewegingen. Na een maand kan het volledig functioneel zijn als gewichtheffen niet nodig is.

Voor-en nadelen

De voor de hand liggende nadelen van veel patiënten en specialisten zijn:

  • hoge behandelingskosten in vergelijking met conventionele chirurgie;
  • het optreden van recidieven in ernstige gevallen en in geval van niet-naleving van de aanbevelingen van de behandelende arts, waarbij een tweede interventie noodzakelijk is;
  • een kleine hoeveelheid wetenschappelijke gegevens over deze methode voor de behandeling van hernia, omdat deze nog niet zo lang geleden is gebruikt;
  • de mogelijkheid van thermische brandwonden wanneer de schijf verdampt, wat een stijging van de temperatuur van de omliggende weefsels veroorzaakt;
  • de procedure is effectief in de beginfase van de ziekte met een tijdig bezoek aan een arts;
  • ontoegankelijk voor mensen ouder dan 50 jaar, omdat de natuurlijke genezingsmechanismen niet actief zijn.

Patiënten beschouwen de voordelen van laserhernia-behandeling als het ontbreken van algehele anesthesie en een klein risico op complicaties (slechts 0,1%). Bovendien duurt de operatie een minimale hoeveelheid tijd, niet meer dan 45 minuten. Het voordeel van de lasertechniek is het ontbreken van littekens, littekens na een operatie.

Tijdens de procedure is het risico op beschadiging van zenuwen en andere nabijgelegen weefsels minimaal. Op de operatietafel onder plaatselijke verdoving kan de patiënt de huisarts informeren over het ongemak. Hierdoor kan de opererende arts tijdig reageren..

Een hernia verwijderen met een laser is de veiligste behandelmethode. Het kan zelfs tijdens zwangerschap en borstvoeding worden gebruikt, indien nodig..

Mogelijke complicaties

Hernia-therapie met een laser is geen gevaarlijke chirurgische ingreep, maar er is nog steeds een risico op complicaties. Het kan niet worden uitgesloten dat de infectie met een speciale naald door de prikplaats van de zachte weefsels kan komen. Er is een kans dat een nabijgelegen zenuw wordt aangeraakt, wat de gevoeligheid van de ledematen kan beïnvloeden.

Andere complicaties houden verband met de onwil van de patiënt om tijdens de herstelperiode de aanbevelingen van de arts op te volgen.

Kosten en beoordelingen

De gemiddelde kosten voor het verwijderen van hernia in de lumbale wervelkolom in toonaangevende klinieken in Moskou variëren van 35.000 tot 60.000 roebel. De kosten zijn afhankelijk van de kwalificaties van de specialist, aanvullende diensten, anesthesie. De gemiddelde prijs van een neurochirurgconsult is 1500 roebel.

Beoordelingen van laserverwijdering van een hernia zijn overwegend positief. Patiënten merken op dat er direct na de operatie geen pijn is, een korte revalidatieperiode, kleine beperkingen en verboden tijdens de herstelperiode. Een groot pluspunt is de mogelijkheid om in korte tijd weer aan het werk te gaan, het ontbreken van littekens en ernstige schade aan de huid.

Heeft iemand een hernia behandeld met een laser? Effect?

Heeft iemand een hernia behandeld met een laser? Effect?
30 juni 2013 om 07:51 Vestigingen
BewerkTe beantwoordenCitaat Snel antwoordformulier

Mam heeft een hernia tussen de wervels. Het Instituut voor Vertebrologen in Kiev heeft een behandelmethode - een laser.
Google is op de een of andere manier gierig met beoordelingen van echte mensen over deze behandelmethode. Ik vond een artikel waarin deze behandelmethode werd bekritiseerd, omdat het vermoedelijk na verloop van tijd kraakbeen doodt en leidt tot fusie van de wervels.
Kan iemand echte ervaringen delen? Ik ben vooral geïnteresseerd in wat er na verloop van tijd gebeurt (na 2-5-10 jaar).

Re: Iemand een hernia tussen de wervels behandeld met een laser? Effect? [Re: Mikeee]
1 juli 2013 om 12:53 uur Vestigingen
BewerkTe beantwoordenCitaat Snel antwoordformulier

Uit ervaring ben ik behandeld in de Pilyuiko kliniek, waar complexe therapie, incl. laser.
Ik kan dat in de eerste plaats zeggen - speciaal. gymnastiek en massage om spanning te verlichten. Gymnastiek moet dagelijks worden gedaan, niets ingewikkelds. Als gevolg hiervan nam mijn hernia met de helft af (voor de behandeling hinkte ik, er was hevige pijn, nu kan ik het me niet herinneren, ik til zonder problemen 60 kg). Ik deed een MRI voor en na, na een tijdje, terwijl tegelijkertijd 4 artsen met één stem naar de operatie werden gestuurd zonder opties.

Re: Iemand een hernia tussen de wervels behandeld met een laser? Effect? [Re: Mikeee]
1 juli 2013 om 13:09 vestigingen
BewerkTe beantwoordenCitaat Snel antwoordformulier

5 jaar geleden behandelde hij in het centrum van hetrobronneurologie in het ziekenhuis van oktober.. 8 massagesessies, tot op de dag van vandaag zijn er geen problemen.. Nu, voor zover ik weet, zijn ze ergens naar Darnitsa verhuisd.

Re: Iemand een hernia tussen de wervels behandeld met een laser? Effect? [Re: Pozharsky]
1 juli 2013 om 13:11 Vestigingen
BewerkTe beantwoordenCitaat Snel antwoordformulier

Pozharsky 07/01/2013 12:53 schrijft:
Uit ervaring ben ik behandeld in de Pilyuiko kliniek, waar complexe therapie, incl. laser.
Ik kan dat in de eerste plaats zeggen - speciaal. gymnastiek en massage om spanning te verlichten. Gymnastiek moet dagelijks worden gedaan, niets ingewikkelds. Als gevolg hiervan nam mijn hernia met de helft af (voor de behandeling hinkte ik, er was hevige pijn, nu kan ik het me niet herinneren, ik til zonder problemen 60 kg). Ik deed een MRI voor en na, na een tijdje, terwijl tegelijkertijd 4 artsen met één stem naar de operatie werden gestuurd zonder opties.

Dus je had ook alleen een massage of een laser?

Re: Iemand een hernia tussen de wervels behandeld met een laser? Effect? [Re: Pozharsky]
2 juli 2013 om 14:49 door Branches
BewerkTe beantwoordenCitaat Snel antwoordformulier

Volgens de recensies prijst iedereen deze Pilyuiko. Maar ik word gekweld door een paar momenten - het gebruik van caropaine - extracten van papaja (als je geïnteresseerd bent, google, de scheiding is nog steeds hetzelfde), de kosten zijn erg hoog voor fysiotherapie met oefentherapie (van 4.000 tot 15.000 UAH voor 10 dagen behandeling). In feite kunt u met magneten, ozonen, lasers, phoresis naar de polikliniek gaan, naar een goede oefentherapie-instructeur gaan, evenals naar naalden en bloedzuigers, terwijl u thuis 2-3 keer minder geld uitgeeft. Dus wat is het fenomeen van deze Pilyuiko? Ik ga liever naar een goed sanatorium.

Re: Iemand een hernia tussen de wervels behandeld met een laser? Effect? [Re: Mikeee]
2 juli 2013 om 14:58 Vestigingen
BewerkTe beantwoordenCitaat Snel antwoordformulier

Ze hebben daar dus geen laser als hernia-operatie, maar als fysiotherapie, d.w.z. niet radicaal.

Re: Iemand een hernia tussen de wervels behandeld met een laser? Effect? [Re: SVN]
2 juli 2013 om 15:10 Vestigingen
BewerkTe beantwoordenCitaat Snel antwoordformulier

SVN 07/02/2013 14:58 schrijft:
Ze hebben daar dus geen laser als hernia-operatie, maar als fysiotherapie, d.w.z. niet radicaal.

Geïnteresseerd in een laser als operatiemethode.

Re: Iemand een hernia tussen de wervels behandeld met een laser? Effect? [Re: Mikeee]
2 juli 2013 om 16:17 Vestigingen
BewerkTe beantwoordenCitaat Snel antwoordformulier

Pozharsky 07/01/2013 12:53 schrijft:
Uit ervaring ben ik behandeld in de Pilyuiko kliniek, waar complexe therapie, incl. laser.
Ik kan dat in de eerste plaats zeggen - speciaal. gymnastiek en massage om spanning te verlichten. Gymnastiek moet dagelijks worden gedaan, niets ingewikkelds. Als gevolg hiervan nam mijn hernia met de helft af (voor de behandeling hinkte ik, er was hevige pijn, nu kan ik het me niet herinneren, ik til zonder problemen 60 kg). Ik deed een MRI voor en na, na een tijdje, terwijl tegelijkertijd 4 artsen met één stem naar de operatie werden gestuurd zonder opties.

Dus je had ook alleen een massage of een laser?

Ze deden alles, zonder operatie, de laser was er voor behandeling. Wie duur spreekt, weet ik niet, voor de operatie aan het Instituut voor Neurochirurgie waar ze om vroegen - hetzelfde (titanium implantaten in plaats van beschadigde schijven, bevestiging met platen van aangrenzende wervels, waarvan de schijven zullen worden verwijderd, gedeeltelijke onbeweeglijkheid van de wervelkolom). De behandeling heeft me geholpen, maar toch raad ik je aan om te beginnen met sporten en na een maand te kijken, als de pijn natuurlijk niet hel is.
En allerlei ketanovs bestrijden de gevolgen, niet de oorzaak.

Hoe wordt een hernia tussen de wervels verwijderd??

"Het wordt sterk aangeraden om de hernia te verwijderen, anders ga je binnenkort in een rolstoel bewegen en een luier dragen", was het oordeel van de medische consultatiecommissie na het bekijken van mijn MRI-beelden..

'Wow vooruitzichten', dacht ik, gekweld door de pijn die me niet langer dan een maand liet gaan, en stemde in met de operatie.

Vandaag ben ik klaar om met de lezers van de vrouwensite "Beautiful and Successful" de kennis en ervaring te delen van een patiënt die een microdiscectomie heeft ondergaan - dit is de medische naam voor een van de soorten operaties om een ​​hernia tussen de wervels te verwijderen.

Symptomen

"Mooi en succesvol" heeft al een artikel gepubliceerd over de vraag of het mogelijk is om een ​​hernia zonder operatie te behandelen. Vandaag zullen we u vertellen over de chirurgische methode voor de behandeling van een hernia.

Ik zal me herinneren hoe het allemaal begon, en tegelijkertijd zal ik u enkele symptomen van een hernia van de wervelkolom voorstellen.

  • De eerste voorbodes verschenen in zijn jeugd. Ik was ongeveer 20 jaar oud toen ik na het sporten lage rugpijn voelde. Sinds die tijd had ik regelmatig last van rugpijn, maar ze waren draaglijk en na rust hielden ze volledig op. Ik gaf alles de schuld van overbelasting.
  • Elk jaar werd de pijn in de onderrug intenser en kwam vaker voor. De pijnlijke gevoelens werden bijzonder sterk na de derde geboorte. Op dat moment was ik al iets boven de 30, mijn dochter was 3 maanden oud. Op een ochtend werd de pijn zo hevig dat ik niet eens kon stappen om uit bed te komen. De enige geforceerde positie van het lichaam waarin de pijn min of meer draaglijk was, was zitten. Op dat moment had ik niet de mogelijkheid om een ​​MRI-scan te laten maken om een ​​juiste diagnose van mijn ziekte te stellen. Ik nam pijnstillers en onderging reflexomagnetische spinale ontspanning. Het werd veel gemakkelijker voor mij, de pijn nam af en ik vergat zelfs hoe ondraaglijk mijn rug pijn kan doen. Ik kreeg na 3 jaar andere symptomen van hernia tussen de wervels.
  • Lage rugpijn begon heel vaak te verschijnen - na elke fysieke activiteit. Ik hief mijn dochter op in mijn armen - mijn rug doet pijn, ik deed aan fitness - schiet in de onderrug, ik heb lang achter de computer gezeten - ik kan nauwelijks rechtzetten.
  • Na verloop van tijd begon de pijn zich naar het been te verspreiden. Weet je, het gevoel wanneer het in de rug schiet en het in zijn been trapt. De pijn was draaglijk, maar kwam veel voor.
  • Dan was er een beklemmend gevoel in de onderrug. Ik nam een ​​comfortabele houding aan waarin ik me kon bewegen. Van de zijkant was het heel merkbaar: een kromme en gedraaide rug. Trouwens, ze "schoot" steeds vaker en haar linkerbeen deed pijn. Ik werd gered door pillen die de pijn tijdelijk verlichtten.
  • Daarna was er fietsen, waarna ik niet meer normaal kon bewegen. Op de een of andere manier kwam ik thuis, leunend op mijn fiets, ging liggen en kon niet meer opstaan.

Pijn in de onderrug, gevoel van "gewatteerde voeten", volledige gevoelloosheid van het linkerbeen, tintelingen, frequente spit en onvermogen om normaal te lopen zijn duidelijke symptomen van een hernia

Hoe werd het behandeld vóór de operatie?

Natuurlijk eindigde mijn heldhaftige daden door pijn om naar mijn werk te gaan en kwam ik in de neurologie terecht onder druppelaars, waarmee dokters mijn pijn probeerden te verlichten.

Welke behandeling kreeg ik niet voorgeschreven: intramusculaire en intraveneuze injecties, druppelaars, blokkades, UHF, voetmassage - maar de pijn duurde 3 weken!

Ik kon nog steeds niet normaal bewegen. Het was alleen een beetje makkelijker als ik op mijn rechterkant lag of hurkte. Er verscheen kreupelheid (de voet gehoorzaamde me niet meer) en stijfheid van bewegingen - een ander teken van een hernia.

Vervolgens was er een MRI, waarbij de diagnose "... hernia L4 - L5, 0,7 cm" werd gesteld. Dan de conclusie van de VKK, waarover ik aan het begin van het artikel schreef.

Ik had de volgende indicaties voor het verwijderen van een hernia van de wervelkolom:

  • Onverwijderbare pijn die niet weggaat na conservatieve behandeling (ten tijde van de operatie dacht ik dat mijn been en rug al 2 maanden niet opgehouden waren met pijn doen);
  • Compressie van de zenuwwortel (gezien op MRI);
  • Parese (disfunctie) van de voet;
  • Hernia vanaf 7 mm (MRI-resultaat).

Ik stemde ermee in om de hernia van de lumbale wervelkolom te verwijderen.

Blijf in de neurochirurgie

Deze ziekte kan op elke leeftijd voelbaar zijn. Hoewel de bronnen aangeven dat de "leeftijd van de hernia" ongeveer 30 - 55 jaar is. Na 25 jaar wordt de ruggengraat "oud" en zonder preventie neemt het risico op ziekte toe.

En na 55 zijn de tussenwervelschijven minder mobiel, waardoor het risico op hernia wordt verkleind.

Het eerste dat me opviel toen ik neurochirurgie kreeg, was de leeftijd van degenen die na de operatie op de afdeling waren om de tussenwervelhernia te verwijderen: we hadden een jong meisje van 18 jaar en een gepensioneerde van 73 jaar, jonge vrouwen van 30-32 jaar oud, sommigen nog steeds niet bevallen.

Ik zondigde dat mijn hernia na de bevalling verscheen. Zoals later bleek, was de bevalling slechts een aanzet tot een toename van de symptomen en geen oorzaak. Mijn lichaam was vatbaar voor deze ziekte.

Iedereen onderging een microdiscectomie - dit type operatie wordt nu heel vaak de "gouden standaard" genoemd voor het verwijderen van een hernia.

Voor de operatie

  • Vóór de operatie worden enkele tests (bloed en urine) uitgevoerd. Het is erg belangrijk! Persoonlijk werd de datum van de operatie naar mij uitgesteld, omdat de leverfunctietesten werden verhoogd, naar een andere vrouw - vanwege een hoge bloedsuikerspiegel. Pas nadat de analyses weer normaal waren, werden we geopereerd. Daarom zijn tests vereist!
  • De dag voor de operatie, 's avonds, worden er testen gedaan op antibiotica (krassen op de rug van de handen, waarop medicijnen druipen - het doet helemaal geen pijn);
  • Een anesthesioloog komt naar u toe. Op basis van de resultaten van het gesprek wordt anesthesie gekozen. Standaardvragen: gewicht, lengte, chronische ziekten, anesthesietolerantie, etc..
  • 'S Avonds voor de operatie is het absoluut noodzakelijk om de darmen te reinigen. U kunt zich overgeven aan het verplegende personeel en zij zullen een traditioneel klysma maken. U kunt een mini-klysma kopen bij de apotheek en de procedure zelf uitvoeren.
  • De arts zal afraden om 's avonds voor de operatie en natuurlijk' s morgens te eten. Bovendien kun je 's avonds niet eens water drinken.

Hier misschien alle voorbereidingen van uw kant.

Maar nee! Speciaal voor lezers van sympaty.net: voor de operatie moet je de vernis van de nagels verwijderen, omdat de apparaten worden aangesloten en de vernis de metingen kan vervormen (niemand heeft me hiervoor gewaarschuwd!).

Omdat ik gellak op mijn nagels had, deden bijna alle verpleegkundigen van de afdeling het voor me af met alcohol en andere geïmproviseerde middelen. Het was trouwens leuk en op zijn minst een beetje afgeleid van de verontrustende gedachten over de aanstaande operatie om de hernia tussen de wervels te verwijderen.

Verwijdering van een hernia: hoe wordt de operatie uitgevoerd?

Wat is een hernia? Deze term wordt elk verlies van ingewanden uit de holte genoemd. Simpel gezegd, een tussenwervelhernia is een verzakking (uitsteeksel) van de kern van de spinale schijf.

Tegenwoordig worden de volgende soorten hernia-chirurgie het vaakst toegepast:

Vertaald uit het Grieks betekent "ectomie" "verwijdering, excisie of excisie". Beide woorden (discectomie en microdiscectomie) bevatten het woord "schijf" - de operatie is gerelateerd aan de schijf van de wervelkolom.

Als een discectomie wordt uitgevoerd, wordt een volledige verwijdering van de schijf uitgevoerd, samen met een hernia.

Bij microdiscectomie wordt een hernia verwijderd met een klein deel van de schijf dat hierdoor wordt vernietigd. Microdiscectomie wordt uitgevoerd met vergrotingsinstrumenten en speciale instrumenten via een kleine longitudinale of transversale incisie in de rug.

Microdiscectomie wordt vaker uitgevoerd en wordt tegenwoordig beschouwd als het meest zachte en effectieve type operatie.

Ze oefenen ook vernietiging van laserhernia uit.

Veel mensen zijn van mening dat laser verwijderen van hernia tegenwoordig de meest zachte behandelmethode is. Maar u moet zich ervan bewust zijn dat niet alle soorten hernia's worden behandeld met laserdamping. Meestal wordt voorgesteld om een ​​tussenwervelhernia met een laser te verwijderen als de hernia niet moeilijk is en de uitgevoerde analgetische blokkade een positief resultaat geeft, maar niet lang.

Verwijdering van hernia tussen de wervels: beoordelingen

Eerste tip van mij:

Dus ik had een microdiscectomie. Ik ging alleen naar de operatiekamer. In de preoperatieve kamer kleedde ik me uit (alleen mijn slipje over), ze zetten een hoed op en legden me op de operatietafel. Tijdens de operatie wordt de patiënt op zijn zij gedraaid.
Algemene anesthesie werd geïntroduceerd via een druppelaar. Ik herinnerde me de verhalen van de meisjes op de afdeling en wachtte op veelkleurige vlinders, maar het begon donker te worden in mijn ogen. Ik slaagde erin bang te worden en vroeg of dit normaal is? Mij ​​werd verteld dat ik nu zal slapen. Allemaal.

Ik werd wakker op de afdeling en bekende hartstochtelijk mijn liefde voor kinderen en mijn man, die naast me zat en mijn hand vasthield. Ik was opgewonden, praatte veel en was blij dat niets pijn deed (anesthesie werkte, zoals ik later werd uitgelegd).

Daarna wilde ik slapen, maar dat mocht niet. Duurde 2 uur en viel in slaap. Na het slapen mocht ik een theelepel mineraalwater met citroen drinken. Daarna smeerde ze haar lippen in met citroen en herstelde ze perfect van de verdoving. Voelde me niet eens ziek. 'S Avonds at ik al. 'S Morgens mochten ze opstaan ​​met een korset. Over het algemeen zijn de eerste indrukken na de operatie positief. Ik was vooral blij dat de pijn weg was en ik kon op mijn rug liggen.

Nu recensies over het verwijderen van hernia's van degenen die naast me lagen.

  • Tijdens de operatie werd ik wakker. Er was geen pijn, maar ik hoorde het doktersgesprek. Zoals ik begreep, was de operatie al voorbij. Ik herinner me hoe ze de buis uit mijn mond haalden, het was een beetje onaangenaam. Ik kuchte. Vervolgens vertelde de anesthesioloog hem dat hij in zijn hand moest knijpen. Ze begon dezelfde avond na de operatie op te staan. Ik kon mezelf niet plassen, dus ik moest een katheter plaatsen (het deed geen pijn). Toen hem werd gevraagd of het mogelijk is om na een operatie te bevallen om een ​​hernia tussen de wervels te verwijderen, zei de arts dat het mogelijk is: na 2 maanden zal ik terugkeren naar mijn vorige levensstijl, maar de zwangerschap moet minstens een jaar worden uitgesteld. Helen, 31 jaar oud.
  • Voordat ik opstond, moest ik compressiekousen dragen. Herstel van anesthesie was moeilijk. Ik liep alleen met steun. Het is lastig om staand naar het toilet te gaan, maar ook om op te staan ​​vanuit buikligging - eerst moet je op je buik rollen, dan op handen en voeten gaan en pas daarna laat je je benen afwisselend op de grond zakken. Frantsevna, 73 jaar oud.
  • Direct na de operatie verdween de pijn als een hand. Ze richtte zich op en begon gelijkmatig te lopen. Het deed nergens pijn. Nu (een maand is verstreken sinds de operatie) schiet hij soms in de bil. Ik maakte me grote zorgen over de kwestie van het intieme leven. Ze zeiden dat je over anderhalve maand voorzichtig kunt zijn. Anya, 31 jaar oud
  • Na de operatie bleef mijn been pijn doen. De artsen zeiden dat dit binnen de normale grenzen lag - de wortel werd lange tijd geperst en zwelde op. Na de operatie kunt u op uw rug en op uw buik en op uw zij slapen. Ze maakten me bang dat ik alleen op mijn buik hoefde te liggen. Na de operatie kunt u geen maand of anderhalve maand zitten en moet u dezelfde hoeveelheid korset dragen. Uiteraard is fysieke activiteit beperkt. Ook wordt er 60 dagen ziekteverlof gegeven. Sveta, 35 jaar oud.

Eerste maand na operatie

Revalidatie na verwijdering van de hernia tussen de wervels is voor iedereen anders. Zorg ervoor dat u medicijnen voorschrijft.

Sommigen beginnen meteen te lopen, maar ze voelen zich zwak in hun benen en worden snel moe. Persoonlijk kon ik niet meteen rechtop gaan staan, ik voelde mijn grote teen niet. Ik was erg slap (ik viel op mijn been), het was moeilijk om te lopen. Bovendien werkte de linkervoet niet (voetparese).

Mijn behandelende neurochirurg zei dat het tijd kost, en dit zijn allemaal normale residuen..

Om de voet te ontwikkelen, heb ik de volgende oefeningen gedaan:

  • Ze pakte een brede riem en trok in buikligging haar voet naar zichzelf toe;
  • Ik zette mijn voeten bij elkaar en probeerde mijn sokken op te tillen. Tegelijkertijd keek ze op advies van de dokter in de spiegel en niet naar de voeten;
  • Ze kneden elke dag mijn voet en deden een lichte massage;
  • Ik ging elk uur 10-20 minuten.

Er gingen bijna 3 weken voorbij en ik voelde een teen. Hoewel, volgens de arts, de gevoelloosheid van de vinger voor velen helemaal niet weggaat. Ik heb nog steeds een lichte slapheid. Geen rug- en beenpijn. Ik breng meer tijd door met liggen. Binnenkort zal ik revalidatie ondergaan bij de afdeling Neurochirurgie.

Ik ben ook afgestemd op het feit dat het verwijderen van de tussenwervelhernia van de wervelkolom niet het laatste stadium van de behandeling is, maar een stap in een groot complex van verdere revalidatie.

Laserbehandeling van een hernia van de wervelkolom: hoe het gaat, indicaties, contra-indicaties, prijzen

De voortdurende ontwikkeling van technologieën in de geneeskunde heeft ook gevolgen gehad voor chirurgische ingrepen voor hernia tussenwervelschijven. De belangrijkste ontwikkelingsprioriteiten zijn minimale invasiviteit en snelle terugkeer van de patiënt naar een actief leven. Open access discectomie, traumatische operaties die gepaard gaan met het verwijderen van de wervelbogen, bijvoorbeeld laminectomie, behoren geleidelijk tot het verleden. Ze zijn vervangen door de volgende generatie operaties: microdiscectomie, die wordt uitgevoerd met een operatiemicroscoop met een minimale incisie.

Maar er zijn ook methoden voor chirurgische behandeling die het mogelijk maken om helemaal zonder incisies te doen. Dit zijn endoscopische discectomie, micro-endoscopische interventie en laserbehandeling van een hernia van de wervelkolom. Waar gaat het over? Wat is de betekenis van deze methode, wat zijn de voor- en nadelen? Voor wie is het geïndiceerd en gecontra-indiceerd, hoe moet u zich voorbereiden op de procedure en hoe wordt een hernia behandeld met een laser??

De essentie van de techniek

Er moet aan worden herinnerd dat lasertherapie met het doel een hernia te beïnvloeden, eigenlijk deel uitmaakt van minimaal invasieve chirurgie. En degenen die denken dat het gebruik van dit type behandeling mogelijk is zonder chirurgie, hebben het mis. Hoe kunnen we praten over een conservatieve behandelmethode, wanneer een tussenwervelhernia of de fragmenten ervan in stoom veranderen en deze stoom onder hoge druk naar buiten wordt afgevoerd?

Verdamping van een hernia is een echte chirurgische ingreep. Maar lasermethoden voor vernietiging van hernia's of veranderingen in hun structuur vereisen niet de belangrijkste kenmerken van conventionele operaties en verlopen zonder incisies, zonder bloedverlies en pijn, en vereisen daarom geen introductie van endotracheale of intraveneuze anesthesie. Lokale anesthesie is voldoende.

Vervolgens zal de behandeling van een tussenwervelhernia met laserstraling in detail worden besproken. Maar eerst moet je uitzoeken welke voor- en nadelen deze methode heeft..

Procedure video

De voordelen van laserbelichting

Deze techniek heeft een groot aantal voordelen, maar ze zullen allemaal relevant zijn als de patiënt een klein en "vers" schijfdefect heeft. Wat zijn deze voordelen?

De volgende indicatoren en argumenten maken lasermethoden om een ​​pathologisch veranderde schijf te beïnvloeden een van de beste in onze tijd:

  • de gemiddelde duur van de interventie is niet langer dan 45 minuten, hierdoor kan de patiënt slechts twee of drie dagen in het ziekenhuis worden opgenomen en de volgende dag na de procedure worden ontslagen;
  • technieken hebben een zeer laag aantal complicaties, minder dan 0,1%;
  • tijdens laserinterventies is het onmogelijk om per ongeluk de wortels en andere structuren te beschadigen. De patiënt is onder plaatselijke verdoving en kan de arts altijd vertellen over onaangename gevoelens, bijvoorbeeld dat er een gevoel van 'kruipen' in het been of spiertrekkingen is. Door dit contact kan de neurochirurg direct actie ondernemen;
  • lasermethoden laten geen littekens achter op de huid en er is geen cosmetisch defect;
  • aangezien er geen incisies en manipulaties met de wervels zijn, is er geen risico op het ontwikkelen van instabiliteit, zoals bij klassieke laminectomie;
  • Anderzijds bestaat er geen risico om een ​​immobiel blok te krijgen, zoals tijdens fusieoperaties, wat de mobiliteit van de patiënt beperkt;
  • u kunt lasermethoden gebruiken om hernia's herhaaldelijk te behandelen in verschillende delen van de wervelkolom;
  • de afwezigheid van algehele anesthesie is erg belangrijk. Als gevolg hiervan heeft de procedure niet het hoge risico dat inherent is aan conventionele operaties bij ouderen, evenals met de aanwezigheid van gelijktijdige pathologie;
  • laser hernia behandeling is misschien wel de veiligste methode. Indien nodig kan het zelfs tijdens zwangerschap en borstvoeding worden gebruikt, omdat stoffen voor anesthesie niet in de bloedbaan van de vrouw komen, wat de baby nadelig kan beïnvloeden..

Deze methoden hebben echter bepaalde nadelen..

nadelen

Allereerst ontbreekt het aan een grote hoeveelheid wetenschappelijke gegevens, waardoor we met vertrouwen kunnen spreken van een verre periode, aangezien de techniek relatief recent is toegepast. Niemand weet hoe laserbehandeling na 30, 40 en meer jaren de schijfstructuur van de patiënt zal beïnvloeden. Ook:

    dit type behandeling is niet radicaal. Dus als we het hebben over schijfprotheses, die met groot succes worden uitgevoerd in bijvoorbeeld West-Europa, in Tsjechië, Duitsland, dan kunnen we aannemen dat iemand een praktisch nieuwe schijf krijgt en terugkeert naar bewegingsvrijheid. Na lasermanipulatie blijft hij achter met een oude schijf en vaak met een gewijzigde structuur;

Indicaties voor laserbehandeling

In verschillende artikelen gewijd aan de behandeling van complicaties van compressie-ischemische manifestaties van osteochondrose, dat wil zeggen uitsteeksels en hernia's, kunt u lezen dat de indicaties voor chirurgische ingrepen zijn:

  • aanhoudende pijn die niet wordt verlicht door medicijnen;
  • progressie van gevoeligheidsstoornissen met uitbreiding van zones;
  • progressieve zwakte in de spieren, hun verspilling, dat wil zeggen de ontwikkeling van parese, bijvoorbeeld zwakte in de voet, klappende of hangende voet, de noodzaak om een ​​been hoog op te heffen. In een mildere versie is dit een afname van peesreflexen, achillespees en knie, als het gaat om hernia van de lumbosacrale wervelkolom.

Maar al deze metingen zijn relatief. De laser kan een hernia met succes behandelen als en alleen als de patiënt "past" in de regel van twee zessen. D.w.z:

  • een hernia ouder dan 6, maximaal 7 maanden, al oud, en de hoeveelheid water daarin is al onvoldoende voor verdamping en vernietiging met een laser;
  • de afmeting mag niet groter zijn dan 6 mm.

In de praktijk worden neurochirurgen in Rusland in de regel geconfronteerd met verwaarloosde situaties en, meestal, met chronische en meervoudige verkalkte hernia's. In dit geval zullen traditionele behandelingen worden getoond, en van minimaal invasieve chirurgische ingrepen moet worden overwogen om microdiscectomie en endoscopische hernia te verwijderen..

Contra-indicaties

Er zijn een aantal voorwaarden waar laserstraling meer kwaad dan goed kan doen. Lasertechnieken voor de behandeling van hernia zijn gecontra-indiceerd als:

  • in dit segment is er een anomalie van de botstructuur van de wervels, bijvoorbeeld de aanwezigheid van bilaterale Schmorl-hernia's;
  • met aanzienlijke vernauwing of stenose van het wervelkanaal op de plaats van de voorgestelde interventie;
  • volgens röntgengegevens heeft MRI in de tussenwervelschijf tekenen van discitis, dat wil zeggen ontsteking, en er zijn tekenen van spondylitis in het omliggende botweefsel van de wervels.

Ten slotte wordt bij een afgezonderde hernia geen lasertechnologie gebruikt. Het is zeer onwenselijk om lasermethoden te gebruiken, zoals hierboven vermeld, voor grote hernia-afmetingen groter dan 6 mm. Natuurlijk verbiedt niemand de patiënt om op deze behandelmethode aan te dringen, maar er is een risico op onvolledige verwijdering van de hernia, en vooral als de patiënt ouder dan 50 jaar is en hij scheurt in de annulus, dat wil zeggen, er is een hoog risico op terugkerende uitsteeksels en hernia's in dit segment.

Een onvoorwaardelijke contra-indicatie voor de behandeling van hernia's met een laser is de verplaatsing van de wervels en hun uitgesproken instabiliteit, een tumor in dit segment, zelfs een goedaardig hemangioom. De patiënt maakt kennis met de volledige lijst met contra-indicaties bij het eerste consult met de neurochirurg, wanneer het type chirurgische behandeling is geselecteerd. Hoe u zich voorbereidt op laserbehandeling?

Afgesloten hernia op mri.

Voorbereiding op de procedure

Allereerst zijn de kosten van één beddag in landen met een hoog niveau van medische ontwikkeling vrij hoog, en daarom worden alle analyses en onderzoeken poliklinisch uitgevoerd door de patiënt. Deze omvatten het uitvoeren van berekende en magnetische resonantiebeeldvorming met de vereiste resolutie, ECG, algemene bloed- en urinetests, bloedglucosetests, noodzakelijke tests voor HIV en syfilis.

Indien nodig kan bij aanwezigheid van bijkomende chronische ziekten ook de toestemming van de betrokken specialisten vereist zijn. Vervolgens trekt de therapeut een conclusie over de mogelijkheid van een interventie op de tussenwervelschijven (in termen van afwezigheid van contra-indicaties).

De patiënt komt met de juiste neurochirurgische afdeling en anderhalf uur voor de operatie naar de kliniek. Dan zult u, ondanks het ontbreken van algehele anesthesie, een behandelende neurochirurg en een anesthesioloog moeten zien. Aan de vooravond van opname in de kliniek hoeft de patiënt 's avonds niet te eten of te drinken, dit is een gerechtvaardigde preventieve maatregel. Zelfs als er geen algemene pijnverlichting is, kan er een onvoorspelbare reactie zijn op de lokale verdoving, zoals misselijkheid of zelfs braken.

Vervolgens verandert de patiënt in steriel ondergoed en wordt naar de operatiekamer gebracht. Ongeveer een uur later, na het einde van de laserinterventie, wordt hij naar de observatieruimte vervoerd, waar hij 24 uur wordt vastgehouden. Aan het einde van de eerste dag, dat wil zeggen op de dag van de operatie, kunt u opstaan ​​en lopen. In de regel wordt de patiënt de volgende dag naar huis ontslagen..

Positie van de patiënt op de operatietafel.

Details van de interventie

Momenteel zijn er in alle landen met ontwikkelde geneeskunde, bijvoorbeeld de VS, Israël, Duitsland, Tsjechië, drie hoofdmethoden voor laserbehandeling van hernia's. Het:

  • laserverdamping, waarbij een deel van de hernia of een anatomisch defect verdampt.

Tijdens laserdamping worden de huid, het onderhuidse weefsel, de oppervlakkige spieren en de ligamenten van de wervelkolom in het vereiste segment verdoofd. Vervolgens wordt een punctie van zachte weefsels gemaakt en wordt een holle halfstijve naald, gesloten met een doorn en in staat om te buigen, door het tussenwervelforamen naar de vereiste schijf geleid.

Nadat de vereiste plaats onder optische controle is bereikt, wordt er een dunne laser-LED doorheen geleid, aan het einde waarvan er een krachtige infraroodlaser is die een bepaalde hoeveelheid energie afgeeft. In dezelfde buis bevindt zich ook een vrij kanaal, waardoor de resulterende damp teruggeleid moet worden nadat het kokende water het kraakbeen van de schijf binnenkomt. Dit is een analogie met een vuurwapen, dit is een kanaal voor het verwijderen van poedergassen. Het is nodig zodat de druk in het werkgebied van de hoogenergetische laser niet toeneemt..

Als gevolg hiervan neemt de omvang van de hernia af, neemt de intradiscale druk ook af en vaak spreekt de patiënt direct op de operatietafel over het volledig verdwijnen van het pijnsyndroom.

Eenvoudig gezegd, verdamping is het drogen van een hernia met een krachtige laser en het verminderen van het volume ervan, terwijl het de druk en het pijnniveau vermindert.

  • Het tweede type minimaal invasieve laserchirurgie - laserreconstructie.

Tegelijkertijd wordt zo'n hoge energie-straling niet gecreëerd en verdampt de hernia niet, maar verandert alleen de structuur van de schijf. De laser verwarmt het kraakbeen matig tot ongeveer 70 graden Celsius.

Laserreconstructie is een meer "humane" behandelingsmethode. Als tijdens verdamping de vernietiging en verdamping van het weefsel optreedt dat niet langer goed is voor iets, wordt laserreconstructie gebruikt in het geval dat er geen grote uitsteeksels en hernia's zijn, maar volgens tomografie zijn er veel scheuren in de schijf en kunnen ze toekomstige breuken van de vezelring veroorzaken.

Door de verhitting van de tussenwervelschijf krijgt deze een extra stimulans voor het genezen van deze scheuren. Simpel gezegd, de schijf "plakt aan elkaar" en de oorzaak van dit fenomeen is het cavitatie-effect of de vorming van microbellen. Na deze behandeling verbetert het kraakbeen zijn structuur niet onmiddellijk, maar binnen enkele maanden. Maar de pijn en het risico op hernia-vorming nemen na 3 maanden af.

Reconstructie is een therapeutische poging om een ​​schijf te repareren met laserstraling met laag vermogen. Daarom, als de hernia groot is of verkalkt, of als er al een breuk in de annulus fibrosus is opgetreden, dan is deze methode nutteloos.

Postoperatieve periode

Ondanks het feit dat de patiënt de volgende dag wordt ontslagen, moet hij zich zo zorgvuldig mogelijk houden aan de aanbevelingen van de neurochirurg, neuroloog, fysiotherapeut en therapeut. Dit zijn de belangrijkste aanbevelingen:

  • binnen 10 dagen, bij afwezigheid van contra-indicaties, is het noodzakelijk om het ontstekingsproces op het gebied van laserblootstelling te voorkomen.

Hiervoor worden medicijnen uit de NSAID-groep gebruikt, uit de groep van bij voorkeur selectieve type 2 cyclo-oxygenaseremmers. Meestal is het (volgens INN) ketoprofen, meloxicam, nimesulide. Maar tijdens opname moet u rekening houden met contra-indicaties, in de aanwezigheid van verergering van erosieve gastritis en maagzweren en darmzweren, aangezien deze fondsen het risico op erosie en bloeding verhogen;

  • binnen een maand na de operatie is elke fysiotherapie volledig verboden, alleen worden resorptietechnieken uitgevoerd, bijvoorbeeld magnetotherapie;
  • fysieke oefeningen kunnen pas na anderhalve maand worden gebruikt, u moet ook weigeren om het zwembad gedurende ten minste 4 weken na de operatie te bezoeken;
  • Intensieve belastingen op de geopereerde wervelkolom zijn verboden, zoals het dragen van zware dingen, het repareren van een auto, het werken in de tuin;
  • gebruikelijke belastingen in de vorm van huishoudelijk werk zijn mogelijk, maar tegelijkertijd is het zeer wenselijk om een ​​maand na de operatie een semi-rigide korset te dragen (voor operaties aan hernia van de thoracale en lumbale wervelkolom). Zijn rol is niet om het gebruikelijke bewegingsbereik te beperken, maar om accidentele scherpe en snelle buigingen en bochten te voorkomen die het proces van weefselherstel na laserinterventie kunnen belemmeren.

Littekens na rugoperatie.

Zoals de klinische praktijk aantoont, is het niet naleven van deze regels, het gevoel volledig gezond te zijn, en leidt ertoe dat de patiënt herhaalde operaties in het geopereerde segment nodig heeft..

Een gepland bezoek aan een neurochirurg, aan een neuroloog, wordt meestal na 2 maanden gepland, evenals daaropvolgende beeldvormende onderzoeken. Dit komt door het feit dat ongeveer 8 weken na de operatie het proces van het organiseren van de annulus fibrosus plaatsvindt en de fysiologische druk in de schijf normaliseert. De aanbevelingen voor het naleven van de regels van een gezonde levensstijl zijn heel eenvoudig. Dit is de normalisatie van het lichaamsgewicht, het versterken van de rug- en buikspieren, dat wil zeggen oefeningen in therapeutische oefeningen en zwemmen, regelmatige kuren van fysiotherapieprocedures en massage.

Korset aan de achterkant.

In het geval dat de patiënt extra voorzichtig wil zijn, zal het dragen van een semi-stijf korset of een Shants-halsband bij cervicale hernia's geïndiceerd zijn bij het plannen van aanzienlijke ladingen, bijvoorbeeld bij het wassen van ramen of het uitvoeren van klusjes. Deze eenvoudige apparaten beschermen de rug of nek tegen overmatige beweging, wat de ontwikkeling van secundaire, terugkerende uitsteeksels en hernia's kan bedreigen..

Kosten van laserbehandeling

Wat zijn de kosten van deze moderne wervelkolomoperatie? Bij de prijsstelling spelen natuurlijk veel factoren een rol. Ze worden beïnvloed door de kwalificaties en ervaring van de arts, de complexiteit van de zaak en de aanwezigheid van aanvullende risicofactoren, de noodzaak om bepaalde geïmporteerde apparaten te gebruiken, evenals het aantal dagen in het ziekenhuis doorgebracht.

De prijzen zijn veel hoger in de hoofdsteden, Moskou en St. Petersburg, maar we kunnen zeggen dat de percutane verdamping van de aangetaste tussenwervelschijf gemiddeld 150 tot 250 duizend roebel varieert, afhankelijk van de complexiteit van de zaak en de gekozen kliniek.

Als we de prijzen voor prestigieuze wereldklinieken nemen, dan worden ze vele malen duurder. Dus een verblijf van 5 dagen in de Top Ichilov-kliniek in Israël en een operatie om - $ 28.000, MRI - $ 1.500, te verwijderen voor passend overleg - van $ 500 per persoon. Dienovereenkomstig kost dit all-inclusive pakket ongeveer $ 30.000. In Europa variëren de prijzen voor laserbehandeling van tussenwervelschijven van 10 tot 20 duizend euro, in Turkije en India - van 3 tot 4 duizend dollar. Dit zijn natuurlijk de meest algemene gegevens..

Concluderend valt er weinig te zeggen over feedback van patiënten. Het lezen van recensies van andere patiënten voordat ze een operatie ondergaan, zelfs zo'n minimaal invasieve, is een zeer schadelijke praktijk. Elke persoon is een afzonderlijke en unieke klinische casus en elke negatieve beoordeling zal nooit vergezeld gaan van een verhaal over hoe de patiënt het voorschrift van de arts heeft geschonden. Misschien realiseerde hij zich niet dat hij zich in de vroege postoperatieve periode op een verkeerde manier gedroeg. Als gevolg hiervan zal de beoordeling negatief zijn, hoewel de behandeling correct is uitgevoerd en volgens de indicaties.

Aan de andere kant kunnen positieve beoordelingen een patiënt ertoe aanzetten om voor deze specifieke kliniek en deze arts te kiezen, maar zijn persoonlijke situatie zal aanvankelijk verschillen van die patiënten die geen risico op terugval hadden. Daarom kunnen op basis van de beoordelingen alleen conclusies worden getrokken wanneer iedereen exact hetzelfde product wordt aangeboden, en het is onwaarschijnlijk dat deze methode nuttig is in de geneeskunde..

Verwijdering van een hernia van de wervelkolom met een laser kort over het belangrijkste

Bij het beslissen of u een operatie nodig heeft om een ​​hernia met een laser te verwijderen, vindt u de meest controversiële recensies. Ieder van ons is individueel, dus stem de beslissing af met een specialist.

Een spinale hernia is een pathologie wanneer de vezelring van de tussenwervelschijf, in het midden waarvan de nucleus pulposus zich bevindt, breekt als gevolg van een toename van de druk in de schijf of wanneer een direct schadelijk effect wordt uitgeoefend. De nucleus pulposus begint naar buiten te steken - deze aandoening wordt een hernia genoemd.

Wanneer het uitsteeksel onbeduidend is, merkt een persoon mogelijk geen "nieuwe" sensaties op, maar als het proces verder vordert, ontstaat er pijn in de wervelkolom die is aangetast door hernia, is de mobiliteit beperkt. Als de hernia groot wordt, kan er een neurologische aandoening optreden, zelfs als verlamming..

Verwijdering van hernia tussen de wervels met een laser - wat is goed aan deze methode?

Alle zachte weefsels in het menselijk lichaam zijn gemakkelijk doorlatend door gerichte lichtstraling. Dit betekent dat de methode waarbij een laser wordt gebruikt om een ​​hernia van de wervelkolom te verwijderen, therapie mogelijk maakt zonder zelfs de huid te verstoren..

Een straal laserstralen werkt in op het getroffen gebied, de temperatuur stijgt puntsgewijs, waardoor het beschadigde gebied van de schijf "verdampt". Voor iedereen wordt een speciale behandeling geselecteerd met een bepaald type mondstuk, wat ervoor zorgt dat de meest effectieve procedure wordt bereikt.

Bovendien stimuleert blootstelling aan temperatuur het proces van regeneratie en vernieuwing van kraakbeenweefsel. Ten tijde van de operatie is de patiënt bij bewustzijn - dit maakt het mogelijk om de voortgang van de procedure op de monitor te volgen.

Laserdamping van een tussenwervelhernia is een laserbestraling van tussenwervelschijven, waarbij er geen vernietiging is - integendeel, de stimulering van de groei van kraakbeencellen wordt hersteld en herstel in de weefsels van de tussenwervelschijf.

Voor herstel zijn enkele maanden operaties nodig, waarbij het jonge hyaline kraakbeen het beschadigde weefsel geleidelijk begint te vervangen. Laserverwijdering van een hernia van de wervelkolom beïnvloedt de beschadigde schijf met een naald en dit maakt het mogelijk om de LRD-procedure uit te voeren met weinig trauma.

De naald wordt met plaatselijke verdoving in de tussenwervelschijf ingebracht in het gebied waar de zenuwstructuren volledig afwezig zijn. Tegenwoordig is het mogelijk om niet alleen schijven van de cervicale en thoracale wervelkolom te bestralen, maar ook van de lumbale.

Hoe wordt laserbehandeling vandaag uitgevoerd??

Percutane laserreconstructie van de tussenwervelschijf wordt als een weinig bekende nieuwe techniek beschouwd. Onlangs is het met succes toegepast en wordt het vanwege zijn hoge efficiëntie veel gebruikt in neurochirurgie over de hele wereld. Een laserkabel met een camera wordt door de naald naar de plaats van blootstelling geleid, die een signaal naar een microchirurgische endoscoop verzendt.

Bij bestraling warmt de tussenwervelschijf op verschillende punten op tot zeventig graden Celsius, maar er is geen vernietiging. Tijdens het verdampen van de beschadigde structuur van de nucleus pulposus begint het geleidelijk te krimpen.

Hierdoor wordt de druk die de kern uitoefent op de zenuwwortels sterk verminderd. Een dergelijke behandeling van een hernia van de wervelkolom met een laser elimineert gedeeltelijk of volledig de negatieve gevolgen ervan en helpt ook om de hernia in omvang te verminderen.

Tijdens de operatie beginnen jonge chondrocyten langzaam het beschadigde weefsel te vervangen. In sommige gevallen wordt laserbestraling ook gebruikt in het geval van chirurgische excisie van een hernia, omdat deze methode leidt tot verbeterde weefselgenezing, velen beschouwen het als een noodzakelijke preventie van terugval.

Deze procedure wordt goed verdragen door patiënten, ongeacht de leeftijd, het wordt aanbevolen als alternatief voor chirurgische ingrepen..

In welke gevallen kan laserhernia-behandeling worden toegepast??

Osteocondritis van de wervelkolom

Deze ziekte wordt veroorzaakt door veroudering en soms schade aan de tussenwervelschijf. Lasertherapie wordt gebruikt voor osteochondrose om de groei van kraakbeencellen te stimuleren en vervolgens het schijfweefsel te herstellen. Het regeneratieproces kan enkele maanden in beslag nemen, waarbij het jonge kraakbeen de vernietigde weefsels geleidelijk zal overnemen..

Hernia-schijf

Het verwijderen van tussenwervelhernia met een laser wordt op veel manieren een moeilijke en tijdrovende taak die met succes kan worden opgelost door specialisten van elk lasertherapiecentrum. Deze ziekte is veel ernstiger dan osteochondrose. Een hernia, die uitsteekt in een van de fragmenten van de vernietigde wervelkolom, kan de zenuwwortels en in speciale, gevaarlijkere gevallen, het ruggenmerg samendrukken.

Laserreconstructie kan bij dergelijke problemen helpen en biedt een onvergelijkbare hulp bij de behandeling. Onder invloed van lichtstraling verdwijnt de hernia van de wervelkolom en wordt de beschadigde schijf sterker, waardoor de kans kleiner wordt dat het uitgeharde fragment weer naar buiten steekt, met andere woorden, de hernia komt niet meer terug..

Heeft u complexe therapie nodig??

Bovendien maakt lasertherapie aanvullende behandelmethoden mogelijk en beveelt deze zelfs aan: het is de moeite waard om naar een massagetherapeut te gaan, voor fysiotherapie of acupunctuur, een chiropractor en andere procedures die de ligamenten en spieren in de rug kunnen beïnvloeden. De bovenstaande methoden worden u aangeboden door een specialist van een professionele kliniek, omdat ze met succes worden gebruikt wanneer laserverwijdering van een hernia van de wervelkolom wordt uitgevoerd.

Maar de laserreconstructieprocedure heeft alleen effect met betrekking tot de grondoorzaak van de ziekte - het ordent de schade aan de tussenwervelschijven. Degenen die de voorkeur gaven aan laserverwijdering van een hernia zijn het over één ding eens: complexe therapie leidt u naar de snelste en meest comfortabele terugkeer naar het normale leven..

Nadat de patiënt een laserhernia van een spinale hernia heeft ondergaan, kunnen fysiotherapie-oefeningen bijzonder nuttig zijn. Hiermee kunt u een versterkt spierframe op de rug vormen, wat herhaling en progressie van degeneratieve veranderingen uitsluit, dit beschermt andere delen van de wervelkolom.

Dus, zonder falen, zorgt moderne wervelkolombehandeling voor een bepaald complex. Dit is de enige manier om de ziekte te verslaan..

Waarschijnlijk begrijpt iedereen heel goed dat de normale werking van de wervelkolom een ​​bijzonder effect heeft op de gezondheid van het hele organisme als geheel. Complexe therapie kan zowel conservatieve als laag-traumatische punctie worden genoemd. Zowel de arts als de patiënt hebben het recht om de behandelingsmethoden te kiezen. Daarom mag het verloop van de traditionele conservatieve therapie van hernia niet langer zijn dan drie weken en mag de laserbehandeling van een tussenwervelhernia, in combinatie met pijn in de rug of nek, niet langer duren dan een half jaar.

En mocht het zo zijn dat traditionele methoden niet het gewenste effect hadden, dan moet je nadenken over het gebruik van moderne actieve interventies. Iedereen weet immers dat een gezonde ruggengraat zorgt voor een actief, bevredigend leven..

Laten we het samenvatten. Wat zijn de voordelen van een laserhernia-behandeling??

  • De procedure duurt slechts tien minuten;
  • Lasertherapie is beschikbaar voor alle delen van de wervelkolom;
  • Het gebruik van straling door de huid elimineert absoluut trauma, er blijven geen littekens achter;
  • Het verwijderen van een hernia met een laser heeft na de eerste ingreep verlichting van de pijn en vergroot de kans op een goed behandelresultaat;
  • Enkele maanden na de procedure verschijnen er nieuwe kraakbeencellen die de schijf versterken;
  • Bij deze techniek wordt anesthesie niet gebruikt, dus de implementatie ervan is mogelijk, zelfs voor degenen voor wie anesthesie gecontra-indiceerd is;
  • Het risico op terugval wordt geëlimineerd;
  • Het herstel van het lichaam na de procedure vindt de volgende dag plaats.

Gebruik in geen geval zelfmedicatie. Raadpleeg uw arts!

Artikelen Over De Wervelkolom

911 Saber voor gewrichten

Er worden verschillende medicijnen gebruikt om gewrichtsaandoeningen te behandelen. Gewrichtsbalsem "Sabelnik 911" helpt pijnlijke gevoelens die de ziekte vergezellen in elk stadium te elimineren.

Zoutafzetting in gewrichten: wat u moet weten over microkristallijne artropathieën

In de geneeskunde wordt de afzetting van zouten in de weefsels van de gewrichten microkristallijne artropathie genoemd.